Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola surfanja

Mala škola surfanja 3: Upravljanje linkovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada ste jednom na internetu pronašli baš onu stranicu koja vam je trebala, znate li je ponovno naći?

Svatko od nas ima određene stranice koje često posjećuje bilo zbog posla, bilo zbog škole, zabave... Jednako tako svatko od nas ima i svoj osobit način na koji se na njih vraća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspjeh za Google Google Chrome u samo četiri godine postao najpopularniji preglednik na svijetu Slika nije dostupna Nazvali je Beyonce Pas koji stane u šalicu za kavu!

Internet Explorer 8 u potpunosti se prilagodio svim pretraživačkim potrebama svojih korisnika i na njih odgovorio modernizacijom značajki poput Adresne trake.

Sada se više ne trebamo brinuti o tome jesmo li neku stranicu pridodali Favoritima (o kojima više sljedeći put!), već se možemo opustiti i dopustiti da nas ponese istraživački duh. Prošli smo tjedan pisali o tome kako vam Internet Explorer 8 pomaže u pronalaženju stranica koje vas zanimaju – sada saznajte kako da vam one uvijek budu nadohvat ruke!

Pametna adresna traka (Smart Address Bar)

Među mnogobrojnim značajkama koje dolaze integrirane u pregledniku Internet Explorer 8 nalazi se i, prigodno nazvana, Pametna adresna traka.

Poput Okvira za pretraživanje, sada i Adresna traka dolazi s inovativnim padajućim okvirom i korisnim prijedlozima za pretraživanje. To je čini idealnim rješenjem za one situacije kada se želite vratiti na neku stranicu, a sjećate se samo dijela njezina imena ili adrese. Da bi vam olakšao čak i pamćenje adresa, Internet Explorer 8 uvijek će vam adresu glavne stranice prikazivati u crnoj boji, dok će ostatak URL-a biti u sivoj boji.

Kada počnete upisivati ime ili adresu neke internetske stranice u Adresnu traku, pojavit će vam se padajući okvir koji će vam prikazati svoje prijedloge za pretraživanje. Ti će prijedlozi imati samo one znakove koji su zajednički označeni plavom bojom da biste ih odmah mogli uočiti i odabrati stranicu koju tražite.

Nadalje, prijedlozi za pretraživanje bit će i grupirani ovisno o tome jesu li pronađeni u vašoj povijesti pregledavanja, favoritima ili RSS-sažecima.

S druge strane, ako ste otišli na pogrešnu stranicu slična imena, sada bez ikakva problema možete izbrisati njezinu adresu tako da vam se više ne pojavljuje među prijedlozima za pretraživanje – trebate samo kliknuti na crveni X pokraj adrese.

Ukratko, Adresna traka sada funkcionira poput svojevrsna pretraživača koji se ponajprije koncentrira na one stranice koje ste već posjetili.

To znači da je i Pametna adresna traka još jedna od značajki unutar Internet Explorera 8 koja vaš pristup sadržaju na internetu čini bitno lakšim, neupitno sigurnijim i osjetno bržim.

Ako ste sada saznali sve što vam je bilo potrebno, možete odmah besplatno preuzeti Internet Explorer 8.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene