Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još manje od mjesec dana!

iPad 3 stiže 7. ožujka!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom sljedećeg mjeseca možemo očekivati predstavljanje novog modela popularnog Appleova tableta

Prošlog tjedna na mreži su se pojavile informacije kako Apple novi model svog iPada namjerava predstaviti početkom ožujka, a nove glasine kažu da bi to trebalo biti 7. ožujka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova verzija tabletnog računala Apple poslao pozivnice za predstavljanje iPada 3 Slika nije dostupna Nexus tablet Google najavio brutalnog konkurenta iPadu 3

Ta je informacija prvo objavljena na blogu iMore te se oslanja na izvore koji su se 'u prošlosti pokazali pouzdanima', a kasnije su je prenijeli i još neki blogovi i internetske stranice.

Drugi i još uvijek aktualni model iPada predstavljen je 2. ožujka 2011. godine, a s obzirom da Apple svoje proizvode najavljuje jednom godišnje otprilike u isto vrijeme (do prošle godine, predstavljali su iPhone u lipnju), za očekivati je da će iPad 3 zaista predstaviti 7. ožujka.

Što se opcija novog Appleovog tableta tiče, na iMoreu spominju su sve stvari koje smo već i ranije čuli – ekran iste dijagonale od 9,7 inča, ali veće rezolucije (2,048x1,536 piksela), bolje kamere, brži procesor (još nije poznato hoće li imati dvije ili četiri jezgre), navodno će biti tanji i imati jaču bateriju te bi mogao imati i podršku za 4G LTE.

Osim informacija o dolasku iPada 3, ponovno su se pojavile i glasine oko iPada mini, tableta koji bi trebao imati manji ekran dijagonale sedam inča.

Ove je glasine objavio IT analitičar Ezra Gottheil koji je rekao kako je ovakav manji model iPada uvijek bio u Appleovim planovima, no s obzirom da je Steve Jobs još 2010. godine rekao da tablet s dijagonalom ekrana od sedam inča korisnicima ne može ponuditi zadovoljavajuće iskustvo, pitanje je koliko ima istine u ovim glasinama.

No, treba napomenuti da je Amazon sa svojim tabletom dijagonale sedam inča u kratko vrijeme postao drugi najpopularniji tablet na tržištu, a konkurenciju je ponovno zaoštrio i Samsung koji je predstavio nasljednika svog sedam inčnog Galaxy Taba koji sada dolazi s Ice Cream Sandwich verzijom Androida i očekuje se da će biti 'cjenovno konkurentan' tako da informaciju o sedam inčnom iPadu ne treba u potpunosti odbaciti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene