Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne možemo izgubiti"

Zelenski pozvao saveznike da deblokiraju pomoć Ukrajini: "Naravno da ne možemo pobijediti bez vaše pomoći"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u srijedu u Oslu svoje europske i američke saveznike da nastave pomagati njegovoj zemlji u trenutku kada je pomoć blokirana zbog prijepora kako u Bruxellesu tako i u Washingtonu.

Volodimir Zelenski iz Osla je uputio apel svim svaznicima Ukrajine da deblokiraju pomoć Ukrajini. 

"Naravno da ne možemo pobijediti bez pomoći", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare nakon sastanka s norveškim premijerom Jonasom Gahrom Støreom.

Pročitajte i ovo Ilustracija prekršajni postupak Mladić u Umagu vozio kružnim tokom pa sletio u more

"Ali ne možemo ni izgubiti jer sve što imamo, to je naša zemlja".

U Sjedinjenim Državama kao i u Europskoj uniji isplata pomoći u visini više desetaka milijardi dolara Ukrajini trenutačno je blokirana zbog unutarnijh nesuglasica.

Vojna protuofenziva Kijeva pokrenula u lipnju nije donijela željene rezultate, pa Zelenski želi ponovno mobilizirati svoje saveznike među kojima se pojavljuju razmirice.

Zelenski je stigao u Oslo ranije u srijedu gdje bi trebao sudjelovati na sastanku pet nordijskih zemalja (Norveška, Švedska, Danska, Finska i Island) na koje računa da bi mogle financirati njegovu ideju o proizvodnji oružja kakvo ima NATO na ukrajinskom teritoriju.

Pročitajte i ovo Odluka o zadržavanju Buntića u pritvoru - 5 Obiteljski nasilnik Buntiću ukinuta mjera svakodnevnog javljanja u policiju: Na sudu radi njegova majka

"Razgovarat ćemo o jačanju vojne, političke i ekonomske suradnje, kao i o našoj zajedničkoj budućnosti u Europi", napisao je na X-u.

U otvorenom pismu objavljenom u Financial Timesu, pet nordijskih čelnika ustvrdilo je da se "rat ne može dobiti bez oružja" i da "sada nije vrijeme za slabljenje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene