Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za uredskim stolom ne mora se samo sjediti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se na poslu već ionako osjećate kao na pokretnoj traci, možda biste mogli iskušati i novi radni stol dizajniran na američkoj klinici Mayo.

Znanstvenici iz klinike Mayo osmislili su novi radni stol koji je učvršćen za pokretnu traku za hodanje. 

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Zatim su 15 pretilih osoba zamolili da rade za tim stolom i pritom su im mjerili potrošnju kalorija.

Kad bi radio za takvim stolom svaki dan puno radno vrijeme, zaposlenik s viškom kilograma mogao bi izgubiti 30 kilograma na godinu, izvijestili su istraživači u Britanskom časopisu za sportsku medicinu.

James Levine i Jennifer Miller mjerili su koliko je kalorija tih 15 dobrovoljaca potrošilo, ali nisu izmjerili koliko su kilograma izgubili.

Radnici na "pokretnoj traci" potrošili su u prosjeku 100 kalorija više na sat dok su polako hodali (1,6 km na sat) nego dok su radili sjedeći za stolom.

"Kad bi pretile osobe 2 do 3 sata na dan za kompjutorom radile 'u hodu' umjesto sjedeći, i kad bi se poklopile i druge komponente poput uravnotežene prehrane, moglo bi doći do gubitka od 20 do 30 kilograma na godinu", napisali su istraživači. 

Istraživači kažu da takav poseban stol s pokretnom trakom za hodanje stoji oko 1600 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene