Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalna medicina

VIDEO: Protiv gripe ispuštanjem krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U borbi protiv gripe poseže se za različitim metodama. Tako će se neki odlučiti za cijepljenje, a neki će konzumirati određene namirnice. U to vrijeme u Aziji primjenjuju male tradicionalne tajne.

Kineska tradicionalna medicina pomaže pacijentima da balansiraju svoje tijelo u borbi protiv sezonskih bolesti s raznim pripravcima i tretmanima poput akupunkture ili iskrvavljenjem toksina pomoću mokrih čašica, piše Reuters. Od gripe do bolova u trbuhu, ili od neplodnosti do nesanice, prakticiranje tradicionalne kineske medicine, kažu oni koji su probali, može pomoći. Iako se akupunktura većinom povezuje s iglama, ona se zapravo sastoji od dva elementa: 'zhen' se odnosi na ubadanjem igala u tijelo, a 'jiu' na žar koji se stavlja na kožu na tijelu. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini ljudsko je tijelo sastavljeno od energije poznata kao 'gi'. Ta je energija podijeljena na jin i jang, dvije suprotne strane, pozitivna i negativna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti

Uz cjepiva i maske za lice, terapist dr. Fan Changwei preporuča tretman žarom koji prema njegovim riječima jača imunitet. 'Gripa raste i širi se tijelom, a Kinezi su imali metode kako spriječiti epidemiju i tretman žarom bio je jedan od njih', kaže dr. Fan. Njegova 51-godišnja pacijentica Yang Shuling kaže kako se osjeća mnogo bolje nakon tretmana. 'Prijateljica mi je rekla kako dr. Fan ima dobre tretmane tako da sam ga došla vidjeti. Prestala sam kašljati nakon tri posjeta. Prije toga kašljala sam gotovo dva tjedna. Nedavno sam počela osjećati bolove u zglobovima, tako da sam došla ponovno. Osjećam se uistinu opuštena nakon tretmana', rekla je pacijentica. Osim ovakvih tretmana protiv gripe i ostalih bolesti, tradicionalne istočnjačke medicine predlažu konzumiranje konjskog mesa i češnjaka.

U priloženom videu možete pogledati kako se obavljaju neki od preporučenih tretmana u borbi protiv gripe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene