Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod osoba starije dobi

Veza depresije i dobrog i lošeg kolesterola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo istraživanje francuskih znanstvenika dovelo je u vezu razinu kolesterola u krvi i depresiju.

U istraživanju koje je trajalo 7 godina sudjelovao je veliki broj ispitanika starijih od 65 godina. Znanstvenici su otkrili kako je kod žena depresija povezana s niskim razinama 'dobrog' HDL kolesterola što ih dovodi u veći rizik od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Slika nije dostupna MENTALNO ZDRAVLJE Stručnjaci očekuju porast broja oboljelih od depresije: Ona je izlječiva, ali je treba na vrijeme prepoznati

S druge strane, kod muškaraca je veći rizik od depresije doveden u vezu s niskom razinom lošeg LDL kolesterola. Niska razina LDL kolesterola čuva muškarce od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara no čini se kako ih istovremeno stavlja u veći rizik od poremećaja mentalnog zdravlja. Rezultati ove studije ukazuju kako pažljivo reguliranje razine HDL i LDL kolesterola kod starijih može spriječiti pojavu depresije, no izgleda da je potreban poseban oprez prilikom reguliranja LDL kolesterola kod muškaraca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene