Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stiže lijek koji briše ružna sjećanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imate ružno sjećanje ili traumu koju želite zaboraviti? Uskoro će vam to poći za rukom vrlo jednostavno. Naime, ružne uspomene nestati će nakon što popijete tabletu.

Znanstvenici sa Harvarda i McGilla iz Montreala intenzivno rade na završnim fazama lijeka za amneziju koji će blokirati i brisati ružne uspomene.  Riječ je o tableti koja će uzrokovati umjetnu amneziju, a već se provode testiranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Slika nije dostupna Ne ponovilo se VIDEO Zbogom lošim sjećanjima iz 2013., evo kako to rade u New Yorku!

Tehnika se bazira na remećenju biokemijskih signala koji će zatim dozvoliti memoriji reciklažu.

Ovaj lijek koristit će se uz terapiju koja se daje žrtvama silovanja i ostalih trauma. 

Provedeno je testiranje na grupi žena koje su silovane. Dio je, uz uobičajenu terapiju dobivao i tablete za amneziju, a ostale žene dobile su placebo tablete. 

Za vrijeme terapije pacijentice su zamoljene da prepričaju spovja traumatična iskustva koja su se dogodila 10 dana ranije.

Tjedan dana kasnije žene koje su dobivale lijek za amneziju pokazale su znatno manju količinu stresa za vrijeme dok su opisivale svoju traumu.

.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene