Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može na sve načine

Šparoge- ukusan specijalitet koji čuva zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Kvarneru i Istri u tijeku su brojni festivali posvećeni šparogama. Lista blagotvornih djelovanja ove biljke na očuvanje zdravlja, ali i liječenje u najmanju je ruku impresivna. Još kad ih pripremite na ukusan način, čini se kao dobitna kombinacija.

Niskokalorične, bogate mineralima i vitaminima, šparoge su idealna namirnica za cijelu obitelj i to u svakoj situaciji. Pa krenimo... Sinoć ste malo popili? Šparoge pomažu kod olakšavanja mamurluka i čuvaju jetru od štetnog utjecaja alkohola.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Šparoge obiluju kalcijem, magnezijem i cinkom a tu su i željezo, fosfor, kalij i bakar. Bogate su antioksidansima, folatima, probiotikom inulinom. Prava riznica. Zato šparoge paze na srce i krvne žile te kosti. Svima u obitelji koji čuvaju zdravlje pripremite paštetu od šparoga.

>> Šparoge - čuvari zdravlja

Folna kiselina kojom obiluju šparoge pomaže kao zaštita od raka pluća, debelog crijeva i uterusa. A upravo zbog folne kiseline posebno se savjetuju trudnicama.

Za sve one koji se bore sa zatvorom rješenje su šparoge - bogate vlaknima. Djeluju povoljno i kod dijabetičara. Kao diuretik ili kod menstrualnih bolova. Reduciraju kolesterol, snižavaju krvni pritisak te potiču čišćenje organizma.

Gotovo smo sigurni da više ni sekunde nećete dvoumiti što sutra pripremiti za ručak. Pa, dobar tek.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene