Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdrave navike

Sedmorka koju treba uključiti u dijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljamo vam sedam prehrambenih namirnica čije će svakodnveno uključivanje u posebni režim prehrane znatno potpomoći gubitku suvišnih kilograma. No, iako ne planirate dijetu, uključivanje ovih namirnica u jelovnik vašem će ogranizmu činiti samo korist.

Voda s limunom Kalifornijska studija s 240 žena pokazuje da zamjena zaslađenih sokova vodom tijekom provođenja redukcione dijete rezultira dodatnim gubitkom 1,5 kg. Žene koje su dnevno pile više od 4 čaše vode, bile su uspješnije za još jedan kilogram.

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Namirnice Studija o kolorektalnom karcinomu U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na raznoliku prehranu: Ključ je u onome što često zanemarujemo

Žitarice Mala britanska studija pokazuje da žene čiji doručak obiluje vlaknima i ugljikohidratima tijekom vježbanja kasnije u danu uspiju sagorjeti više masnog tkiva.

Sjemenke lana Zbog obilja vlakana pomažu stabilizirati razinu šećera u krvi, pa su manje vjerojatne epizode prejedanja.

Orasi Australska studija gdje su oboljeli od dijabetesa praćeni kroz godinu dana pokazuje da 8-10 oraha dnevno pomaže u mršavljenju.

Ljuti umak Čili sadrži kapsaicin koji može smanjiti razinu inzulina i do 32 posto, a inzulin sudjeluje u regulaciji pohrane masnog tkiva.

Cimet Pakistanski znanstvenici su otkrili da ½ žličice cimeta dnevno snižava razinu kolesterola za 18 %. Cimet možete koristiti umjesto šećera čime ćete uštediti kalorije – žličica šećera ima 20 kcal.

Losos Losos je bogat vitaminom D, a manjak vitamina D prema nekim istraživanjima onemogućuje hormonu leptinu normalno obavljanje njegove zadaće, a to je regulacija apetita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene