Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smršavite za ljeto

VIDEO: Kako jesti i gubiti kilograme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko vas je, za dobar izgled na plaži, krenulo na dijetu? Znojili ste se, zbrajali kalorije, ali većina vas se zapravo izgladnjivala.

Tko hoće biti mršav mora stalno jesti - po malo. 'Uglavnom se doručak sastoji od nekih žitarica, malomasnog mlijeka ili jogurta i sličnih stvari', rekao je Marino Bašić, prof. kineziologije. 'Ručak bi se trebao sastojati od mesa koje je spremljeno na teflonskoj tavi, na žaru, piletina, puretina i slično, svinjetinu treba izbjegavati, integralnu rižu ili tjesteninu također, bijelu rižu, bijelu tjesteninu i slično', rekao je Bašić.

Pročitajte i ovo Provjereno: Prehrana Hrvata - 10 Kako se hrane Hrvati Kava, cigarete i pecivo za doručak! Hrvati su najdeblja europska nacija: "Većina pretilih ne jede pred drugima nego jede kriomice" Slika nije dostupna Moždana aktivnost pokazala Mršavi lakše odoljevaju kaloričnoj hrani od pretilih

'Večera može biti slična ručku s tim da postoje neka stajališta da se navečer jede manje. Ako jedemo prije spavanja onda se neke bjelančevine i ugljikohidrati ne bi smjeli jest navečer. Između bi mogli staviti dva međuobroka, a to može biti voće, tunjevina ili neki sendvič integralni od pilećih prsa. Treba biti nekoliko obroka koji sadržavaju povrće i voće. Netko može pojesti svašta, pa da mu se ne prima. Ovisi koji smo tip, mesomorfni, ektomorni ili endomofrni, bavimo li se sportom jesmo li stariji ili mlađi. Kad smo stariji metabolizam je sporiji, moramo više paziti', detaljno je objasnio Bašić.

>> Jedemo u krivo vrijeme i nismo sportski tipovi

Kome se mršavi, neka sazna koliko kalorija u sebe unosi, pa neka u danu pojede 500 kalorija manje. Ili još bolje, neka jede još više, ali zdravije, češće i uz trening.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene