Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijavljen novi izum u liječenju celulita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alexander Dagum, plastični kirurg iz Stony Brook University Hospitala u državi New Yorku u Sjedinjenim Državama prijavio je patentnom uredu novi izum - novi način liječenja celulita.

Istraživanja celulita predstavljaju relativno nov razvoj u fiziologiji. Znanstvenici su 1999. godine opisali da je celulit povezan s tankim slojem vezivnog tkiva koje sadržava kolagen, a smješteno je neposredno ispod kože. 

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Kod osoba koje nemaju celulit, taj je sloj gladak i kontinuiran, a kod osoba koje imaju celulit on je nepravilan, isprekidan, što daje "izgled narančine kore" koji najčešće povezujemo s celulitom.

Dagum ističe kako se celulit može smanjiti ako se u zahvaćena područja ubrizga kolagenaza- enzim koji razgrađuje kolagen. Liječenje se osim ubrizgavanjem može provoditi i stavljanjem specijalnih flastera svakih 4 - 6 tjedana. 

U prijavi svog patenta, Dagum navodi čak i da je postupak testirao na 10 žena, kod kojih je postigao smanjenje celulita za više od 70%.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene