Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pretila djeca češće pate od pomanjkanja željeza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo je istraživanje utvrdilo da pretila mala djeca imaju povećani rizik od deficita željeza. Isto vrijedi i za mališane koji ne idu u vrtić.

Deficit željeza u ovako ranoj fazi života može rezultirati zastojem u kognitivnom razvoju kao i razvoju ponašanja, stoga je prevencija ovog stanja od velike važnosti.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Razlozi zašto djeca koja ne idu u vrtić imaju povećani rizik od deficita željeza nisu jasni. 

S druge strane, autori studije pripisuju povećani rizik od deficita željeza u pretile djece činjenici da se ta djeca i nakon 6 mjeseci nastavljaju ekskluzivno dojiti, bez uvođenja nove hrane koja bi djetetu osigurala prijeko potrebno željezo.

Ako sumnjate da bi vaše dijete moglo patiti od deficita željeza odolite želji da mu date dodatke prehrani koji sadrže željezo. Prekomjerni unos željeza može, također, imati kobne posljedice. Najbolje je savjetovati se s liječnikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene