Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porodi u SAD-u danas traju dva do tri sata dulje nego prije 50 godina, pokazalo je istraživanje koje je proveo Američki nacionalni institut za zdravlje.


Dodatno vrijeme provodi se u prvoj fazi poroda u kojoj se otvara maternično ušće, prema podacima objavljenima u časopisu American Journal of Obstetrics and Gynecology. Stručnjaci su utvrdili da su danas rodilje prosječno starije i teže, a novorođena djeca veća nego prije 50 godina.

Vezani članci Ilustracija Skandal u rodilištu: Preminulo gotovo 300 beba i najmanje deset rodilja, bolnica za sve optužila - majke Slika nije dostupna SNIMILA NADZORNA KAMERA Žena na ulazu u bolnicu rodila za manje od minute

>> 12-godišnja djevojčica porodila majku

'No, čak i kad uzmemo te faktore u obzir, porod je svejedno dulji', kaže voditeljica istraživanja Katherine Laughon s Nacionalnog instituta za zdravlje djeteta i ljudski razvoj.

Iako istraživanje nije moglo u cijelosti otkriti uzroke duljeg poroda Laughon kaže da je epiduralna anestezija koja se sve češće daje (u 55 posto slučajeva) i koja usporava porod za 40 do 90 minuta jedan od razloga. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju