Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazalo istraživanje

Porodi danas traju dulje nego prije 50 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porodi u SAD-u danas traju dva do tri sata dulje nego prije 50 godina, pokazalo je istraživanje koje je proveo Američki nacionalni institut za zdravlje.

Dodatno vrijeme provodi se u prvoj fazi poroda u kojoj se otvara maternično ušće, prema podacima objavljenima u časopisu American Journal of Obstetrics and Gynecology. Stručnjaci su utvrdili da su danas rodilje prosječno starije i teže, a novorođena djeca veća nego prije 50 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u Španjolskoj Mlada majka umrla na porodu, iskrvarila je pored svoje mrtve bebe: "Trpjela je strašne bolove" U Teksasu su rođene šestorke u samo 9 minuta! Dvije djevojčice i četiri dječaka U samo 9 minuta rodila šestorke! Šanse da se to dogodi su 1:4,7 milijardi

>> 12-godišnja djevojčica porodila majku

'No, čak i kad uzmemo te faktore u obzir, porod je svejedno dulji', kaže voditeljica istraživanja Katherine Laughon s Nacionalnog instituta za zdravlje djeteta i ljudski razvoj.

Iako istraživanje nije moglo u cijelosti otkriti uzroke duljeg poroda Laughon kaže da je epiduralna anestezija koja se sve češće daje (u 55 posto slučajeva) i koja usporava porod za 40 do 90 minuta jedan od razloga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene