Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sumnjive smrti uzrokovane navodno kontracepcijskim tabletama Jasmin prestrašile su mnoge žene u Hrvatskoj koje ih uzimaju. Liječnici upozoravaju. Treba dobro pročitati popis nuspojava i napraviti sve pretrage prije uzimanja tableta.


Nakon slučaja Australke koja je preminula uslijed nuspojava jednih kontracepcijskih tableta, sličan slučaj prestašio je žene u Hrvatskoj koje ih također koriste.

Vezani članci Slika nije dostupna Svaka druga Hrvatica ima seksualne probleme Slika nije dostupna 'Pilula za dan poslije' - kontracepcijsko ili pobačajno sredstvo?

Da se popis nuspojava mora dobro pročitati na svojoj se koži uvjerila mlada Puležanka. Gušenje, bol u prsima, ostajanje bez daha i opća slabost natjerali su je da ode kod liječnika.

'Rekli su mi liječnici da mi je ostalo do 2-3 sata života, jer moja krv više uopće nije bila u tekućem stanju. Moja krv je bila poput želatine', rekla je Tamara Mijatović Rašić.

U bolnici je ostala nekoliko tjedana, a posljedice osjeća i sada. Još uvijek mora piti tablete kako joj se ne bi stvarali novi ugrušci, a planira i tužbu protiv proizvođača. 

Mnoge djevojke koje koriste kontracepcijske tablete sada su u strahu za svoj život. Posebno one koje koriste tablete koje se povezuju sa svim problematičnim slučajevima.