Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri šalice zelenog čaja na dan pomažu gubljenju viška kilograma. Istraživanje je pokazalo da čaj pomaže mršavljenju čak i ako se nastavi s konzumacijom masne i kalorične hrane.


Poznato je već da je zeleni čaj dobar antioksidans i čisti tijelo, no uz to, također smanjuje krvni tlak i pomaže tijelu da probavi šećer.

Vezani članci Brazilka je u šest godina izgubila 80 kilograma (FOTO: Instagram/thaynabarboza) Na fotografijama doista vidite istu djevojku, bakina smrt potaknula ju je na čudesan preobražaj Dijete jede hamburger, ilustracija (Guliver/Thinkstock) 60 posto Hrvata ima problema s težinom: "Debeli ljudi puno su skuplji za zdravstveni sustav"

'Da mi je netko rekao kako s nečim tako jednostavnim, poput zelenog čaja s ekstraktom maslinovog ulja možete učiniti sve te stvari, smatrala bih da nije baš pri sebi', kaže istraživač Dr. Lindsay Brown za Daily Mail.

'Jednostavno je nevjerojatno', dodaje.

Dr. Brown, inače farmaceut sa Brisbane Queensland sveučilišta u Australiji, proučavala je utjecaj čaja na štakorima. 

>> Kineski znanstvenici dokazali da čaj pomaže kod mršavljenja

>> Zeleni čaj i crveni pigment štite od karcinoma prostate

Životinje su hranjene smjesom koja ih je udebljala, a nakon što je zeleni čaj dodan u hranu, tijelo i krvni tlak im se ubrzo vratilo u normalu.

I sve to unatoč tome što su nastavili jesti masnu i visokokaloričnu hranu.

Dr. Brown smatra da su ljudima dovoljne tri šalice zelenog čaja na dan kako bi očuvali liniju i poboljšali zdravlje.

'Zeleni čaj je sigurna i efektivna alternativa za borbu protiv pretilosti i kardiovaskularnih bolesti, s obzirom da duža uporaba lijekova nije preporučljiva'.

Prijašnje studije pokazale su da zeleni čaj smanjuje apetit i kolesterol pa čak i rizik od raka.