Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Metabolički sindrom i funkcionalno mlijeko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijenti s metaboličkim sindromom imaju povećani rizik od kardiovaskularnih oboljenja što se može popraviti modifikacijama u prehrani, npr. promijenjenim unosom polinezasićenih masnih kiselina.

Istraživanje objavljeno u novom broju časopisa Clinical Nutrition pokazuje rezultate uvođenja u prehranu pacijenata s metaboličkim sindromom 300 mL mlijeka obogaćenog omega -3 masnim kiselinama (0,2 g), oleinskom kiselinom (5,7 g), folnom kiselinom (150 mikrograma) i vitaminom E (7,5 mg).

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Ova randomizirana, placebom kontrolirana studija pokazuje da suplementacija mlijekom obogaćenim nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima kroz 3 mjeseca rezultira smanjenjem razine triglicerida u serumu, ukupnog i LDL kolesterola, te razine glukoze i homocisteina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene