Iako nije jasno zašto je tome tako, studija je jasno otkrila da prehrambena vlakna iz raži ostvaruju veću sitost nego što to čine vlakna iz drugih izvora poput npr. pšenice. Potrebne su daljne studije, no ovo saznanje bi moglo postati vrlo važno oružje u borbi protiv pretilosti, zaključuju autori studije, pišu vitamini.hr.
Kokice kao antioksidans
Rijetko se o grickalicama govori u kontekstu pozitivnog učinka na zdravlje, ali sve je to promijenila nova studija. Znanstvenici su, naime, otkrili da kokice sadrže iznenađujuće velike količine polifenola, vrste antioksidansa koja se povezuje sa smanjenim rizikom od bolesti srca i karcinoma. Uz visok sadržaj prehrambenih vlakna, a sada i antioksidansa, kokice čine sam vrh najzdravijih grickalica.
-
Bolno suočavanje
Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"
-
Iz minute u minutu
Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra
-
Donosi Provjereno
Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"