Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju podatke

GSV otkrio plan borbe protiv nelikvidnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici vlade, sindikata i poslodavaca na današnjoj su sjednici GSV-a utvrdili mjere za suzbijanje nelikvidnosti kojima bi trebalo riješiti problem neisplate plaća i neuplate doprinosa i poreza.

U sklopu mjera ministarstvo financija će do 15. travnja pripremiti podatke o tvrtkama bez zaposlenika kako bi se nad njima pokrenuo skraćeni stečajni postupak. Također do 15. travnja treba utvrditi poslovne subjekte koji zaposlenicima ne isplaćuju plaće i ne uplaćuju doprinose.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osnivanje jamstvenog fonda Do sredine travnja popis poslodavaca koji ne podmiruju obveze Slika nije dostupna Ukidanje referenduma Kalmeta: Sindikati su pretjerali, trebaju poštovati državu

>> GSV nastavlja borbu s neisplatom plaća i doprinosa

Na temelju tih podataka osnovat će se trojno povjerenstvo koje bi trebalo predložiti rješenja za zatečeno stanje, rečeno je nakon sjednice GSV-a. Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta najavio je osnivanje jamstvenog fonda za isplatu plaća radnicima kojima njihove tvrtke ne isplaćuju plaće. Zadužuju se ministarstva financija, pravosuđa i gospodarstva da do 20. travnja predlože zakonska rješenja koja će onemogućiti neplaćen rad, dodao je. Nastojat će se uspostaviti mehanizam istovremene isplate plaća, poreza i doprinosa te na temelju izmjena kaznenog zakona sankcionirati neopravdano izbjegavanje isplate plaća. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene