Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanski parlament odlučio

Dopuštena donaciju organa za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski parlament prihvatio je definitivno u ponedjeljak amandman kojim se dopušta donacija organa za djecu mlađu od 15 godina, dosad zabranjena zakonom.

Tekst koji su odobrili zastupnici 18. lipnja, izglasali su u ponedjeljak senatori okončavši na taj način višegodišnju žustru raspravu oko vrlo kontroverznog koncepta 'moždane smrti' u Japanu. Zakon o transplantaciji organa usvojen je 1997. godine, ali zbog jako restriktivnih kriterija samo je 81 presađivanja provedeno u Japanu od tog datuma, nasuprot nekoliko tisuća svake godine u Sjedinjenim Državama i nekoliko stotina u europskim zemljama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantno priznanje Lady Gaga: Imam mali penis i vaginu! Slika nije dostupna Tijelo nije objekt Doniranje organa znak ljubavi prema bližnjemu

Okončan turizam transplantacija

Obitelji bolesne djece morale su odlaziti u inozemstvo, posebice u SAD, radi transplantacije srca, često basnoslovno skupe. Za transplantaciju bubrega ili jetre Japanci su odlazili u Kinu ili Filipine gdje cvjeta trgovina organima. Reforma usvojena u ponedjeljak ubrzana je spremnošću Svjetske zdravstvene organizacije da okonča 'turizam transplantacija'.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene