Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno zračenje

Ako vam je dijete zločesto okrivite mobitel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija studija u Velikoj Britaniji pokazala je da korištenje mobitela tijekom trudnoće povećava rizik da će vaše dijete biti 'zločesto'.

Liječnici, naime, vjeruju da zračenje mobitela može uzrokovati veliku štetu na razvoju mozga nerođenog djeteta što može dovesti i do poremećaja u ponašanju.  U najvećem istraživanju dosad sudjelovalo je 28 tisuća sedmogodišnjaka zajedno s majkama.

Pročitajte i ovo Granična policija Uhićeni Hrvati Devetero policajaca i carinika hitno poslano u bolnicu: Izloženi zračenju nakon pronalaska radioaktivnog gromobrana? Ilustracija PANIKA U AUSTRALIJI Izgubili radioaktivnu kapsulu, izuzetno je mala i potencijalno smrtonosna! Opasnost prijeti sljedećih 300 godina

Otkriveno je da 30 posto njih ima problema s ponašanjem ukoliko su bili redovito izloženi zračenju dok su bili u maternici, za razliku od djece čije majke nisu koristile mobitele u trudnoći.

>> 'Mobiteli bi mogli izazvati katastrofu'

Ukoliko su zračenju bili izloženi nakon rođenja ili do sedme godine života, otkriven je porast od 20 posto. 'Vjerojatnost od poremećaja raste do 50 posto ukoliko je dijete bilo redovito izloženo zračenjima mobitela prije i poslije rođenja', izvijestili su.

Majke su u ispitivanju morale dati detalje o svom načinu života, prehrani i okolini koja ih okružuje. No britanski stručnjaci opovrgavaju studiju Sveučilišta u Kaliforniji te profesor David Coggon tvrdi kako probleme u ponašanju mogu uzrokovati i drugi faktori osim mobitela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene