Često se objavljuju razna istraživanja o neštetnosti supstanci u hrani, no nitko zapravo ne primjećuje da kad prehrambena industrija objavi istraživanje o neštetnosti nekih sastojaka u hrani da se zapravo radi o kratkoročnim istraživanjima, a mnoge supstance postaju toksične tek taloženjem u organizmu, odnosno nakon duljeg konzumiranja. U današnje je vrijeme u našem organizmu mnogo toksina koji nisu postojali prije 50 godina. Sve se češće možemo uvjeriti u jaku povezanost mnogih sastojaka iz hrane i pića te specifičnih bolesti koje se doduše pojavljuju tek nakon dugog niza godina. 'Izmislili' smo i modernu riječ za toksine - 'slobodni radikali', a upravo su oni uzrok bolesti kao što je rak, multipla skleroza, kronična iscrpljenost, neplodnost, razne upale i slično.
Pročitajte i ovo
Generacija o kojoj se priča
Tko su oni: 5 karakteristika koje ima svaki milenijalac
vatromet boja
Ovo samo priroda može osmisliti: Što se krije iza svima poznate jesenske pojave?
U borbi protiv slobodnih radikala od velike pomoći može biti Zelena Magma, prirodni dodatak prehrani spravljen od dehidriranog praha mladog lišća ječma koji zbog visokog udjela klorofila i minerala odlično djeluje protiv želučanih problema, a pomaže i kod povišenog kolesterola. Svakako valja naglasiti i njezina detoksicirajuća, protuupalna i antibakterijska svojstva zahvaljujući obilju vitamina i minerala.
Lišće mladog ječma - prijatelj imuniteta
Na japanskom sveučilištu Kyoto dokazano je da lišće mladog ječma aktivira imunitet. Provedena istraživanja pokazala su da je lišće mladog ječma dokazano učinkovito pri aktiviranju ključnih stanica imunološkog sustava -makrofaga. Lišće mladog ječma iz Zelene Magme uzgaja se na najplodnijoj zemlji u Japanu u blizini Pacifika u Kaliforniji. Uzgaja se bez pesticida i umjetnih gnojiva. Izvanredno je hranjivo, jer sadrži obilje fitokemikalija uključujući i antioksidanse koji štite organizam od slobodnih radikala. Kada se pomiješa sa sokom ili vodom, Zelena Magma cjeloviti je napitak bogat klorofilom s odlicnim omjerom beta karotena, proteina, minerala, aminokiselina, aktivnim enzima i vitamina C, e te B1, B2, B3 i B6. Njezin blago alkalni prah pomaže i pri neutraliziranju kiseline koja nastaje konzumiranjem mesa i masne hrane.
Jedinstveni, patentirani i doista poseban proces proizvodnje ovog prirodnog dodatka prehrani, u kontroliranim uvjetima pod određenom temperaturom, tehnikom isušivanja osmišljen je na jedinstveni način kako bi zadržao hranjive tvari i enzime aktivnima i jednako kvalitetnima. Dehidrirani prah lišća ječma od oksidacije štiti maltodekstrin, složeni ugljikohidrat koji osim što stabilizira Zelenu Magmu daje joj i hranjivu vrijednost te za razliku od jednostavnih šećera ne utječe na promjenu razine šećera u krvi.
Zelenu Magmu možete kupiti u ljekarnama, trgovinama zdrave hrane i bio&bio trgovinama.