Istraživanje je pokazalo kako tamna čokolada sadrži antioksidanse i polifenole, koji tijelo štite od brojnih bolesti kao što su npr. rak ili srčane bolesti.
Znanstvenici su usporedili napitak od tamne čokolade, kakao i standardnu vruću čokoladu s voćnim sokovima. Tamna čokolada i kakao imali su više antioksidansa, koji sprečavaju oštećenja zdravih stanica, od voćnih sokova, piše Telegraph.
>> Alarmantno: Svijetu prijeti nestašica čokolade!
'Kakao bi se trebao smatrati 'super voćem', a njegovi derivati 'super hranom'. To je dobra vijest za sve ljubitelje čokolade. No otkrili smo i kako svako zagrijavanje čokolade uništava njezine zdrave karakteristike', pojasnila je Debra Millar, voditeljica istraživanja.
-
Iz minute u minutu
"Imamo dovoljno ruku": Grmoja uputio novi poziv DP-u, stigao mu odgovor i neće mu se svidjeti
-
Dva dana nakon izbora
Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
-
Izdaja birača
Partner Domovinskog pokreta bijesan, traži koaliciju i s crnim vragom: "Nitko ne smije podržati HDZ!"