Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navike siromašnijih

Brojanje kalorija ne mijenja prehrambene navike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njujorški zakon kojim su lanci restorana za brzu prehranu u gradu morali izvijesiti broj kalorija koji sadrže njihovi proizvodi nije promijenio prehrambene navike najsiromašnijih, otkriva istraživanje objavljeno u utorak.

Istraživanje koje su provela Sveučilišta New York i Yale pokazuje da je od 1156 osoba sa slabim primanjima samo polovica primijetila broj kalorija, a tek četvrtina istih to je uzela u obzir pri narudžbi obroka. New York je prvi veliki američki grad koji je nametnuo zakon o kalorijama, namijenjen promicanju zdrave prehrane i borbi protiv nacionalne pošasti - debljine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prehrambene navike Zagrepčana Slika nije dostupna Ne biste vjerovali što ljudi sve jedu

'Otkrili smo da je 27,7 posto osoba koje su uočile obavijest o broju kalorija u New Yorku svoj izbor obroka temeljilo pod tim utjecajem', pišu istraživači. 'No, nismo primijetili promjenu u broju kalorija koje su osobe unijele u svoj organizam nakon što je uvedeno objavljivanje podataka o broju kalorija', dodali su oni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene