Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki pilot progovorio je o svom šoku i trenutku u kojem je bio prisiljen prizemljiti zrakoplov koji se zabio u - ribu.


Zrakoplov poručnika pilota Nicka Totha doživio je nesvakidašnju avanturu. Naime, prilikom uzlijetanja, posada koja se sastojala od djelatnika državne uprave za oceane i atmosferu, vidjela je ogromnog orla ribara kako pokušava letjeti ispred zrakoplova. No, u jednom trenutku orao je dospio ispod zrakoplova koji je bio u fazi uzlijetanja te se čuo udarac.

'Orao nije postigao dovoljnu visinu pa je dospio ispod zrakoplova', izjavio je Toth te dodao kao je zrakoplov prestao s uzlijetanjem kako bi se vidjelo u što je udario. No, na mjestu udara pronađena je - riba.
DNA koji je uzet iz krvavog traga s trupa zrakoplova također pokazuje kako je riječ o ribi.

Vezani članci Ruski zrakoplov Antonov U moru pronađeni dijelovi ruskog zrakoplova: Na letu je bilo 28 osoba, strahuje se da nema preživjelih Srušio se vojni zrakoplov na Filipinima Poginuli i civili na tlu: Srušio se vojni filipinski zrakoplov, 45 mrtvih

Jato agresivnih riba napalo 70 kupača

'Isprva nismo vjerovali da su takvi rezultati mogući', čudi se pilot koji je zrakoplovom manevrirao na pisti u Floridi. 'Nema šanse da smo udarili u ribu tijekom uzlijetanja. Pa kako je to moguće?'.

No, stručnjaci za svijet divljih životinja tvrde kako je vrlo vjerojatno da se orao odmarao na pisti i jeo ribu kad ga je iznenadio zrakoplov. Pokušavajući pobjeći, ispustio je plijen, što je njegova posve prirodna reakcija kad se osjeća ugrožen od veće, mnogo agresivnije ptice.

Ova vrsta razlikuje se nekim osobinama od drugih orlova. Za razliku od drugih orlova, kojima su najčešći plijen kopnene životinje, ova vrsta orla se specijalizirala za lovljenje riba, ali je dokazan i povremeni ulov vodenih ptica, riječnog raka, a na Floridi i jednog mladog aligatora. Da bi ulovio ribu, orao se velikom brzinom obrušava prema svom plijenu i hvata ga pomoću svojih kandži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook