Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Isprva nismo vjerovali'

Zrakoplov tijekom uzlijetanja udario u - ribu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki pilot progovorio je o svom šoku i trenutku u kojem je bio prisiljen prizemljiti zrakoplov koji se zabio u - ribu.

Zrakoplov poručnika pilota Nicka Totha doživio je nesvakidašnju avanturu. Naime, prilikom uzlijetanja, posada koja se sastojala od djelatnika državne uprave za oceane i atmosferu, vidjela je ogromnog orla ribara kako pokušava letjeti ispred zrakoplova. No, u jednom trenutku orao je dospio ispod zrakoplova koji je bio u fazi uzlijetanja te se čuo udarac.

'Orao nije postigao dovoljnu visinu pa je dospio ispod zrakoplova', izjavio je Toth te dodao kao je zrakoplov prestao s uzlijetanjem kako bi se vidjelo u što je udario. No, na mjestu udara pronađena je - riba.
DNA koji je uzet iz krvavog traga s trupa zrakoplova također pokazuje kako je riječ o ribi.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

Jato agresivnih riba napalo 70 kupača

'Isprva nismo vjerovali da su takvi rezultati mogući', čudi se pilot koji je zrakoplovom manevrirao na pisti u Floridi. 'Nema šanse da smo udarili u ribu tijekom uzlijetanja. Pa kako je to moguće?'.

No, stručnjaci za svijet divljih životinja tvrde kako je vrlo vjerojatno da se orao odmarao na pisti i jeo ribu kad ga je iznenadio zrakoplov. Pokušavajući pobjeći, ispustio je plijen, što je njegova posve prirodna reakcija kad se osjeća ugrožen od veće, mnogo agresivnije ptice.

Ova vrsta razlikuje se nekim osobinama od drugih orlova. Za razliku od drugih orlova, kojima su najčešći plijen kopnene životinje, ova vrsta orla se specijalizirala za lovljenje riba, ali je dokazan i povremeni ulov vodenih ptica, riječnog raka, a na Floridi i jednog mladog aligatora. Da bi ulovio ribu, orao se velikom brzinom obrušava prema svom plijenu i hvata ga pomoću svojih kandži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene