Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina nas svakodnevno koristi sve blagodati interneta, bez previše razmišljanja o tome. Ali, jeste li se ikada zapitali tko je poslao prvi mail ikada, ili postao prvu sliku na webu? To i još desetak zanimljivosti o internetu donosi nam Bussines Insider


Prvi mail u povijesti poslan je davne 1971.godine, poslao ga je Roy Tomlinson, a zanmljivo je da ga je poslao sam sebi, a po vlastitom priznanju sadržaj poruke bio je potpuno zanemariv i bezvezan.

Prva web stranica izrađena je 1991.godine, a davala je informacije o World Wide Webu.

>> Povratak CISPA-e: Početak kraja privatnosti na internetu?

Čovjek koji je izumio World Wide Web, Tim Berners Lee, postavio je i prvu sliku na internet, a radilo se o slici benda Les Horrible Cernettes.

Zanimljivo je da je prva rečenica izgovorena na Skypu bila na estonskom jeziku, a glasila je 'Halo, čuješ li me?'

Prva osoba registrirana na danas megapopularnu društvenu mrežu Facebook, bio je sam osnivač, Mark Zuckerberg, a prvi nakon njega bio je Arie Hasit.

Sve ove, a i mnoge druge zanimljivosti o 'prvima ikad' stvarima na internetu pročitajte ovdje

Vezani članci Slika nije dostupna Roditelji ne znaju za njega, no on je njihova najgora noćna mora! Slika nije dostupna Evo kako bi internet mogao izgledati za desetak godina!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju