Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri zemlje ex-Yu među prvih 10!

Znate li koji je narod prvi u svijetu po broju poroka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Česi su ove godine zauzeli prvo mjesto na ljestvici 'najporočnijih' naroda svijeta, rangiranih prema tome koliko su podložni bolestima ovisnosti, drogama, alkoholu ali i kockanju, prenose češki mediji.

Na rang listi 57 zemalja, kod kojih je agencija Bloomberg usporedila koliko u prosjeku građani tih zemalja popiju alkohola, popuše cigareta, konzumiraju droga ili koliko potroše na kocku, Česi su uvjerljivo prvi, a za njima su Slovenci. Top ljestvica je napravljena na temelju podataka Svjetske zdravstvene organizacije i UN-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik

Na listi zemalja s građanima podložnim porocima slijede Australija, Armenija i Španjolska.

U prvih 10 ušle su još i Hrvatska, na 9. mjestu te Bosna i Hercegovina na 10. mjestu. Srbija nije ljestvici 57 zemalja budući da su uspoređene samo zemlje za koje su dostupni podaci u svim kategorijama.

Česi su svoj neslavni naslov zaslužili zbog najveće potrošnje alkohola, ali isto tako vode i u konzumaciji droga, pošto je među njima najviše pušača marihuane, a po potrošnji exctasyja su drugi u svijetu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene