Procjenjuje se da se svake godine oko 35 milijuna ljudi pokušava odviknuti od pušenja, a čini se kako muku s tom ovisnošću muče i neke životinje.


1. Koker španijel Treasure

Ovaj psić živi u Pekingu sa svojim gazdom gospodinom Lijem, a o nikotinu je ovisan od petog mjeseca svog života. Svaki dan popuši dvije cigarete, a njegov gazda tvrdi kako bi po cesti ganjao ljude koji su pušili i čak ih molio za dim, piše BACD.com.

2. Guja Po

Vezani članci Gorila Preslatka snimka osvojila internet: Nježna gorila prišla ozlijeđenom ptiću i pokušala pomoći Zmija u kotaču I zmija se prilagodila karanteni: Ima odličan način održavanja forme u izolaciji

Izgleda da se i zmije mogu navući na nikotin. Guja Po popuši po jednu cigaretu svako jutro i svaku večer. Njegov vlasnik, Sho Lau s Tajvana, kaže kako se Po jako uznemiri kada mu baci cigaretu.

3. Jeleni

U studenom ove godine jedan je jelen napao dva lovca i ukrao im kutiju cigareta. Kad su lovci pokušali uzeti cigarete jelen ih je ponovno napao te ga su ga uspjeli smiriti tek puškom za uspavljivanje. Stručnjaci kažu da se šumske životinje laku navuku na nikotin zbog nemarno odbačenih opušaka na njihovim prirodnim staništima.

4. Majmuni

Majmuni se očito vrlo lako daju navući na dim cigarete, naime njih je, među svim životinjama pušačima, najviše. Jedan od najpoznatijih je Raju sa sjeveroistoka Indije koji zajedno s gazdom jede, spava, pa i puši. Isto tako i Zhora, No da Raju nije iznimka svjedoče i ove fotografije.

5. Barska kornjača

Ova kornjača možda je i najokorjeliji pušač od svih navedenih. Ona živi u Kini, a popuši pola kutije cigareta svaki dan. Da stvar bude još gora, za jednu cigaretu su joj potrebne samo četiri minute. Na nikotin se navukla kušajući opuške koje je njen gazda bacao po dvorištu. 'Kad god zapalim cigaretu, ona digne glavu iz vode u gleda u dim. Ne dam li joj cigaretu i počne luđački plivati po svom jezercu', rekao je njen vlasnik Li Yun.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook