Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Penkala i dalje piše

Živjela 25 godina s penkalom u želucu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici nisu mogli vjerovati da je pacijentica, sada 76-godišnjakinja, više od dva desetljeća živjela s penkalom u stomaku.

Kako je uopće penkala završila u njezinom stomaku? Sada 76-godišnja baka prisjeća se da je prije 25 godina na stepenicama, pomoću ogledala i penkale, gledala grlo. U jednom se trenutku spotaknula, pala i progutala penkalu! No tada joj ni suprug ni liječnik nisu vjerovali da joj se to doista dogodilo. S obzirom da nije imala posebnih poteškoća, nastavila je živjeti s penkalom u želucu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti liječnika POSLJEDICE PREJEDANJA Bolovi, nadimanje, mučnina i povraćanje - kako ih izbjeći? Slika nije dostupna Pao mu kamen sa srca Ako ovo nije kapitalac, što jest? Iz pacijenta izvukli 5 kg tešku 'kakicu'

I tako je bilo sve dok nedavno nije imala problema s gubitkom težine i dijarejom. Liječnici su se tada iznenadili kada su u njezinom stomaku vidjeli - penkalu. I nakon toliko godina, kada su je operacijom izvadili, penkala je i dalje pisala. Jedino je na njoj oštećen logo.

'Gastroenterolozi najčešće u želucima pronalaze kovanice, baterije, komade mesa ali ovo je itekako čudno. Posebice zato što je penkala godinama ostala neprimjećena', kaže dr.Oliver Richard Waters koji je i otkrio penkalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene