Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnovila sve zidove

Žena žbuka kuću - ošišanom kosom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako poznajete drevne tehnike gradnje i imate kolibu iz 16. stoljeća kao Paula Sunshine, svoj dom možete renovirati na tradicionalan način.

Problem vam može predstavljati jedino nedostatak kose potrebne na napravite žbuku kakvu su nekada koristili graditelji, a u koju su radi čvrstoće i fleksibilnosti dodavali životinjsku dlaku. Paula Sunshine je stoga, s lokalnim frizerskim salonima dogovorila da joj daju ošišanu kosu koju bi ionako bacili. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I na sve ostalo... Ovaj je dječak alergičan na samog sebe! Slika nije dostupna Jedini slučaj na svijetu Umjesto dlaka po tijelu joj rastu nokti!

Zamijenila svu žbuku

U posljednjih 10 godina Paula je zamijenila svu žbuku unutar kuće, a sada ovu danas neuobičajenu tehniku koristi i kako bi obnovila vanjske zidove. 'Možda zvuči čudno, ali ljudska kosa je fantastična za to. Jednako je dobra kao i životinjska dlaka, možda čak i bolja. Osim toga, odlična je i za izolaciju', pojasnila je 45-godišnjakinja koja podučava drevne tehnike renoviranja kuća i koja je o tome napisala i nekoliko knjiga.

Graditelji se smiju

'Kosu u biti nije problem nabaviti jer saloni jedva čekaju da je se riješe. A šteta je u biti da se baci i da propadne. Mnogi graditelji mi se smiju i misle da nisam normalna kada im kažem da ljudska kosa jednako štiti kao i životinjska dlaka. Neki kažu kako nije dovoljno debela, ali ja samo stavim malo više kose i to 'radi' fantastično. Kada dođu u moju kuću i vide da zidovi ni nakon nekoliko godina nemaju niti jednu napuklinu, više im nije smiješno', dodala je Paula i pojasnila kako je ta tehnika stara stotinama godina. Graditelji koji je i danas koriste najčešće koriste dlaku od jakova ili koza.

Koristi žensku kosu

'Do sada sam koristila samo žensku kosu jer muški obično imaju kraće frizure pa je nakon šišanja ostatak njihove kose prekratak. I ne samo to. Žene uvijek prije šišanja peru kosu pa je ona u potpunosti čista. Ljudi često misle kako će ta kosa užasno smrditi, no to uopće nije tako. Moja kanta puna kose prekrasno miriši', nasmijala se Paula koja je za žbuku koristila i svoju kosu, a dodala je i dlake svojih ljubimaca - mačke i dva psa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene