Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odsjek zadužen za obrazovanje

Zbog političke korektnosti zabranili riječ dinosaur i rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gradskom odsjeku zaduženom za obrazovanje u New Yorku odlučili su biti krajnje politički korektni pa su zabranili da se na testovima u školama koristi oko 50 izraza među kojima su dinosaur, rođendan, bogatstvo, siromaštvo, ali i Noć vještica i ples

Rođendani su tako zabranjeni jer ih Jehovini svjedoci ne slave, Noć vještica jer impicira poganstvo, a dinosauri bi mogli uznemiriti one koji ne vjeruju u evoluciju. Među zabranjenim riječima je i terorizam, jer je previše strašan, razvod, ali i bilo kakve asocijacije na bolesti.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha" Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

U izvješću odjela piše kako su poduzeli nove mjere jer je moguće da takve riječi kod nekih učenika izazovu neugodne emocije, a glasnogovornica odjela za obrazovanje kazala je da se popisom spriječava distrakcija učenika dok pišu ispite te tvrdi da smjernice nisu pokušaj cenzure.Američki mediji izvještavaju kako New York nije jedini te da mnoge druge države u SAD-u imaju liste zabranjenih tema, no ni jedna nije ni upola dugo koliko i ova. (VLM Agencija)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene