Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Strah, ponos, žaljenje ... Ne dajte da vas sputavaju i da kasnije žalite. Oslobodite se sada!


Koliko puta ste u svome životu 'bacili pogled unatrag' i pomislili; ajme, zašto nisam napravio ovo, zašto sam rekao ono ... da sam bar ...

Ovo je 10 odluka zbog kojih biste mogli žaliti cijelog života, donosi Business Insider.

1. Žaljenje
Najgore što možete reći je: 'Zašto nisam?', 'Da sam bar...' Probajte se sjetiti što ste radili prije pet, ili čak 10 godina. Što ste tada željeli, a niste ostvarili? Upitajte se zašto niste. Koliko ste vremena uzalud potrošili, a ono se nikad neće vratiti. Zato, počnite ostvarivati svoje ciljeve i želje već danas. Neće biti lako ni jednostavno, ali barem ćete probati. I za 10 godina nećete predbacivati sebi: 'Zašto nisam bar pokušao?'

2. Kukavičluk
Recimo, da se bojite pokrenuti privatni biznis. Pronađite neki dobar razlog zašto biste ipak trebali, primjerice, da ćete tako osigurati bolju budućnost za svoju obitelj. Kad pronađete 'viši cilj', pronaći ćete i hrabrost. To ne znači da će strah nestati, nego da ćete ga samo nadići.

Vezani članci Elder - 1 Sjećate li se Eldera, bebe koja se ranije rodila zbog potresa? Sedmeročlana obitelj i dalje živi u kontejneru: "Bitno da nam je on preživio, za kuću ćemo lako" Slika nije dostupna Nekad zakleti neženja, a sad ponosni tata pokazao kćerkicu

3. Mislite da ne možete
Neke stvari u startu izgledaju nemoguće. No, samom činjenicom da kažete: 'Ja to mogu', perspektiva se mijenja.

4. Niste ni pokušali

Možda nikad ne nađete savršen posao, savršenog partnera ili savršen stan, ali savršeno vrijeme da to pokušate je – sada. Garancije da ćete uspjeti nema, ali ako ni ne pokušate, osuđeni ste na neuspjeh.

5. Ne želite se preseliti

Poznata okolina često znači komfor, daje osjećaj sigurnosti, no to je često prepreka napredovanju i ostvarivanju ciljeva. Kada je jedino što vas drži strah da se maknete, maknite se.

Evo o čemu ovisi sreća

6. Ne želite zaboraviti

Ogorčenost, ljutnja, i ljubomora su poput otrova; mislite da ćete tako povrijediti nekoga, a u stvari ste jedini koji gubite vi sami. Život je prekratak da biste na to trošili svoju energiju. Usmjerite je na pozitivne stvari.

7. Ne želite reći 'oprosti'

Svi radimo pogreške i stvari zbog kojih se moramo ispričavati. Progutajte strah i ponos i recite: 'Žao mi je.'

8. Ne želite odbaciti rezervne planove
Imati 'plan B' nije loše, no on nas često koči u realizaciji glavnog cilja. Trudit ćete se puno jače ako znate da nemate druge opcije.

9. Ponosni ste

Nemojte biti toliko ponosni da ne želite priznati pogrešku, da ne želite zatražit pomoć ili da jednostavno priznate da niste uspjeli.

10. Nije vas briga
Odbijanje boli. Tuga boli. Poraz boli, ponekad stvarno boliii... Kako nas ne bi boljelo, mnogi odluče da ih jednostavno nije briga, da im nije stalo. No, tako nikada neće osjetiti sreću zbog dobre veze ili uspjeha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju