Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eto čemu služi fakultet

Zar na Cambridgeu nisu mogli naći pametniju tradiciju od ove?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti Instituta za tehnologiju u Cambridgeu u Massachusettsu bacili su s krova piano kako bi obilježili zadnji dan kada se ne moraju pojaviti na predavanjima bez sankcija.

Oko 200 znatiželjnika je gledalo kako piano sa šesterokatnice pada na drugi piano kojeg su postavili na travnjak da bi cijeli performans bio još spektakularniji. Nakon što je piano pao, pohrlili su po suvenir - uzimali su tipke, žice, batiće i druge dijelove klavira.

Pročitajte i ovo Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji Proslava Svetog Vinka Stara tradicija Slavi se Vincekovo, prinose se suhomesnati proizvodi: "Uvijek imate dva kuma, dva susjeda..."

>> Riješena misterija napuštenog klavira na plaži u Miamiju 

'Ova tradicija je počela 1972. godine i sporadično se ponavljala do 2006. kada je postala godišnji događaj', pojasnio je Michael Plasmeier. 'Danas je to službeni događaj i 'lansiramo' ga s rampe umjesto da ga samo bacimo'.

Bacanje piana je toliko popularna tradicija da je astronautkinja Catherine Coleman, koja je pohađala MIT sveučilište, sa sobom u svemir ponijela ključ od piana koji je uzela kao suvenir.

Piano koji bacaju s krova uglavnom im doniraju ljudi koji se besplatno žele riješiti starih instrumenata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene