Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće mladih vijetnamskih parova uoči Valentinova odlučili su zajedno dobrovoljno dati krv i na taj način pokazati ljubav.


Osim darivanja poklona 600 mladih Vijetnamaca sjelo je na ljubavne stolice dekorirane srcolikim balonima i dobrovoljno dalo krv.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakav brutalan prekid na Dan zaljubljenih! Slika nije dostupna VIDEO Valentinovo: Zaljubljeni i nakon 80 godina braka!

Mladić Duy Tan je priznao kako ga je na to nagovorila djevojka s kojom je u vezi 5 mjeseci. 'Pristao sam jer je to nešto što bi svi trebali činiti. A što nju usrećuje, usrećuje i mene'.

'Nakon ovoga, mislim da će naša veza biti još čvršća'. kazala je njegova djevojka Bui Thu Ha.

Dobrovoljno darivanje krvi uoči Valentinova od 2008. godine organizira Institut za hematologiju i transfuziju krvi. Direktor Instituta, dr. Nguyen Anh Tri, kaže kako se broj parova koji dobrovoljno daruju krv povećava iz godine u godinu. Ove godine očekuju oko 22.000 mladih od kojih će tek oko 6.000 nakon stroge kontrole zadovoljiti uvjete za darivanje krvi. Svaki darivatelj će dati između 250 i 350 mililitara krvi, ovisno o tjelesnoj težini.

Dr. Nguyen kaže kako ovaj događaj nije organiziran samo da bi se pomoglo bankama krvi, već i stoga da se Valentinovu doda i socijalno značenje. 'Darivanje krvi je jedan od načina za slavljenje ljubavi. parovi ne samo da vole jedan drugog već vole i društvo u kojem žive i žele pomoći unesrećenima'.