Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ishodio odštetu

Zabunom su ga 32 sata zadržali u zatvoru, sad je bogat čovjek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesretni je muškarac greškom ostao zarobljen u prostoriji predviđenoj za susrete s najopasnijim kažnjenicima.

Farad Polk, muškarac kojega su u srpnju 2014. godine djelatnici okružnog zatvora u Chicagu greškom zadržali 32 sata u zatvoru, uspio je ishoditi odštetu u iznosu od 600 tisuća dolara, odnosno od 4.2 milijuna kuna!

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora" Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi

Polk je tog ljetnog dana stigao u posjet sinu, međutim jedan ga je od djelatnika zatvora greškom uputio u sobu za posjetitelje u kojoj nije bilo nikoga.

Nedugo nakon što je ušao u prostoriju, inače predviđenu za susrete s najopasnijim zatvorenicima, iza Polka su se zatvorila dvoja čelična vrata, pa je jadnik ostao zarobljen u sobici u kojoj nije bilo ničega osim stolice i pregrade koja posjetitelje dijeli od kažnjenika. 

Budući da kamere nisu radile i da njegova vika do čuvara nije dopirala, Polk je 32 sata proveo spavajući na betonu i vršeći nuždu u toj sobici, naravno bez hrane i pića, a iz nje se naposljetku izvukao tako što je uspio potrgati protupožarnu prskalicu zbog čega su pozvani vatrogasci.

Iz prostorije je izveden s lisičinama na rukama, pa je povrh svega proveo još 45 minuta na ispitivanju jer su čuvari isprva mislili da je Polk zatvorenik koji se na lukav način pokušava domoći slobode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene