Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novost u svijetu biologije

Vječni život: Biće koje ne može umrijeti?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
You Tube filmić pokrenuo je pravu raspravu koja će vrlo vjerojatno ući u povijest evoluacijske biologije.

Ovaj tjedan objavljen je znanstveni rad o mogućoj 'besmrtnosti' neke vrste crva puzavca. To je fascinantno djelo u svijetu evolucijske biologije, genetike i istraživanja matičnih stanica.

Pročitajte i ovo Učenici u školskim klupama IZ REVOLTA Zagrebačka nastavnica svim učenicima, njih oko 200, zaključila - petice: "Ne možemo reći da odobravamo, ali..." Ilustracija Istražitelji traže svjedoke Ispred zgrade suda ostavljena ljudska glava, malo dalje pronađen i torzo

Nevjerojatno, ali ideja za ovaj rad proizašla je iz komentara na You Tubeu.

Još u veljači 2008. godine, molekularni biolog Aziz Aboobaker sa Sveučilišta u Nottinghamu na You Tubeu objavio je filmić 'Besmrtni crvi' ('Immortial Worms') koji je privukao mnogo pozornosti i komentara.

Iako je naslov bio samo trik ispostavilo se da je Aziz u naslovu bio u potpunosti u pravu. Među brojnim komentarima ispod snimke našao se jedan: 'Kako STVARNO znamo da su besmrtni?'. Aziz je tada morao dati odgovor na pitanje.

Aziz je crvu rezao i glavu i rep nakon čega je došao do spoznaje da ovaj crvić sam sebe regenerira odnosno oživljava bez obzira na sve. DNA ovog malog bića očito je besmrtan što objašnjava i sam Aziz ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene