Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što sve doživljavaju političari?

'Vikali su mi skini se, a bila sam trudna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča s Markovog trga ovaj tjedan donosi kakvim se to sve uvredama časte u Saboru, koju su političarku nazivali flundrom, a kojoj su vikali da se skine.

Osim toga, otkrili su nam je li ljepota važna i u politici, te bi li im glumljenje manekena privuklo više glasača. Političari se na nazive poput 'flundri' moraju naviknuti. Gospođa koja je to rekla Vesni Pusić možda nije kulturno postupila, ali ni uzvraćanje istom mjerom sigurno nije zapisano u bontonu. Ipak Pusić nije sama u ovoj priči. Petar Čobanoković kaže kako su ga nazivali: lažljivče, nesposobnjakoviću itd. 'Ali to je njihovo mišljenje. Dešava se i to je normalno. Zašto bi svi bili zadovoljni?', smatra Čobanković. 'Bilo je svakakvih dobacivanja i komentara, ali ja tada priđem i samo pružim ruku', rekao je Dragutin Lesar.

Pročitajte i ovo Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari

'Ja sam to doživio kao aktivist na štandu, a pogotovo u vrijeme kada nije bilo popularno biti SDP-ovac', kaže Davor Bernardić. 'Najgore mi je bilo 2007. kada su mi vikali skini se, a ono što je najgore ja sam tada bila trudna', rekla je Biljana Borzan. Neki su političari u takvim situacijama ipak bili snalažljiviji. 'Kad meni netko nešto kaže ja se nasmijem i kažem: Bracek budeš mi kasnije to ponovil', rekao je Ivan Jarnjak. A da bi ih glasači odabrali, važan je i izgled. Što je očito i među predsjedničkim kandidatima koji pokušavaju biti manekeni. Evo što misle političari - jesu li dovoljno lijepi?

'Iz priloženog se vidi da ja ne bi mogao izgledom privući glasača, zato ja mislim da je važnije ono što govorim', kaže Čobanković. 'Ma joj znate što, nije dobro kad vam počnu govoriti da dobro izgledate. To je drugo kad vam to kažu kad imate 20, tada su svi lijepi', rekao je Božidar Kalmeta. 'Smatram da svatko tko drži do sebe, pa i političar, svojim odijevanjem šalje poruku', rekla je Sunčana Glavak. Još kad bi odaslana poruka bila shvaćena onako kako to političari žele, nitko sretniji od njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene