Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezadovoljne rumunjske vještice koriste mačji izmet i lešine pasa, kako bi bacale uroke na predsjednika države i vladu koji ih prisiljavaju na plaćanje poreza.


No, predsjedniku Traianu Basescuu baš i nije smiješno, jer je u toj zemlji vjerovanje u nadnaravno je dio svakodnevice. Tako Basescu i njegovi savjetnici četvrtkom nose ljubičastu odjeću, koja ih navodno štiti od zlih duhova, piše AP.

Vezani članci Prijava poreza na dohodak Dobre vijesti iz Porezne, objavljeno kada počinju prve isplate povrata poreza Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo"

>> 'Uzeo mi je potenciju voodoo magijom'

Danas bi vještice iz zapadnih i istočnih krajeva Rumunjske trebale izaći na rijeku Dunav i urocima zaprijetiti vladi. Desetak ljutitih vještica zaputiti će se prema Dunavu kako bi bacilo prokletstvo na vladu i korijen mandragore u rijeku, kako bi ih zadesilo zlo.

Pravoslavna crkva tolerira magiju

Magija u Rumunjskoj nije stvar koju se uzima olako. Stoljećima stara praznovjerja sveprisutna su, a tolerira ih čak i pravoslavna crkva, kojoj pripada čak četiri petine Rumunja.

Rumunjska vlada ne pokušava uvesti porez samo vješticama, već i astrolozima, osobama koje se bave balzamiranjem te čak i instruktorima vožnje, za koje se po novom zakonu u toj zemlji da imaju pravi posao. Mnogi kažu kako će zakon teško biti provediv, jer, jer vještice i ostale navedene profesije, svoje usluge naplaćuju u gotovini, a k tome još i u malim anuitetima, od svega sedam do 10 dolara.