Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mala koala bori se za život nakon teške operacije kojoj je bila podvrgnuta jer ju je netko nekoliko puta ustrijelio sačmaricom.


Beba koala, nazvana Frodo, nalazi se u skloništu za divlje životinje u Queenslandu, u Australiji. Pronađena je uz mrtvu majku.

Vezani članci Prva transplantacija rožnice u KBC-u Split - 2 Sjajne vijesti iz hrvatskih bolnica: Liječnici u Splitu prvi put transplantirali rožnicu, a na zagrebački Sveti Duh zbog operacija očiju dolaze pacijenti iz 15 zemalja Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Horvatinčić ni nakon godinu dana neće u zatvor, sad je kriva koronakriza i stanje u njemačkom zdravstvu

Veterinari su uspjeli iz njenog malog nemoćnog tijela izvući sačmu, piše Reuters. Dali su joj antibiotike i lijekove za ublažavanje boli.

'Šokirani smo. Kako netko to može učiniti i kako može misliti da se može izvući', zapitala se Tracey Jackson iz Društva za prevenciju nasilja nad životinjama.

>> Uginula koala 'Sam', simbol australske borbe s požarima

Ove godine je na sličan način stradala i koala Doug. Koale su veoma ugrožena vrsta jer zbog čestih požara i širenja ljudskih naselja, te gradnje prometnica neprestano gube životni prostor.