Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korist ljubimaca

VIDEO: Ulična svjetiljka na pseći izmet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrzitelji pasa mogu odahnuti, nema više psećeg izmeta svuda naokolo. Bar ne u Cambridgeu.

Matthew Mazzotta osmislio je svjetiljku koja radi na pogon psećeg izmeta, točnije plina metana kojeg izmet sadrži. Svjetiljka se nalazi u parku za pse, a pokreće ga prerađivač metana. Kada njihovi psi 'obave posao' vlasnici izmet pokupe u vrećicu i ubace ga u stroj. I proizvedu električnu energiju!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Pseći izmet kao zanimljiva umjetnost Slika nije dostupna Mužu iz osvete skuhala pseći izmet

Ovakvi strojevi nisu novost, upotrebljavaju se u Kini, Indiji i Južnoj Americi, ali ne upotrebljavaju pseći izmet, već kravlji. Mazzottu je inspirirao upravo put u Indiju gdje je prvi puta vidio takve uređaje, prenosi Aol News.

'Kad sam se vratio i vidio količinu izmeta po parkovima odmah mi je palo na pamet da bi se to trebalo spaliti i osloboditi energiju', rekao je Mazzotta.

Nakon šest mjeseci pregovora s gradskim dužnosnicima njegova je ideja dobila odobrenje, a on zaradio 4.000 dolara. No, nije stalo na tome jer mu se javljaju zainteresirani iz cijeloga svijeta. Mazzotta kaže da se samo htio odužiti zajednici.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene