Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako se piše 'Laodicean'?

VIDEO: U 'spellingu' pobijedila 13-godišnja Amerikanka indijskog porijekla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smirena i sabrana Kavya Shivashankar, 13-godišnja Amerikanka indijskog porijekla odgovorila je na posljednju riječ na natjecanju u 'spellingu' i ove godine osvojila prvo mjesto.

Kavya Shivashankar iz Kanzasa osmjehnula se nakon svake točno odgovorene riječi, a najveći je osmijeh ipak sačuvala za kraj, kada je odgovorila na pitanje kako se piše riječ 'Laodicean' i pobijedila nacionalnom natjecanju 'spellinga' u SAD-u. Djevojčica je pobijedila 11 finalista u četvrtak navečer i kući odnijela više od 40.000 američkih dolara u gotovini i poklonima te veliki pobjednički trofej, prenosi AP. 'Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Osjećam se potpuno nestvarno', rekla je Kavya.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjereno otkriva detalje o Vanessi Raney SOA ju je proglasila opasnom za javni poredak: Kako je takva osoba dospjela u Hrvatsku i tko je ona u stvari? Slika nije dostupna Uhićenje Vanesse Raney Novinarka Ema Branica je u samo 4 dana riješila slučaj na kojem su gotovo sve institucije zakazale

Nakon što je točno odgovorila na pitanje kako se piše riječ 'Lodicean' koja znači ravnodušan, Kavyi su na pozornici došli čestitati njezini roditelji, otac Mirle i majka Sandy te mlađa sestra Vanya. Kavya se u ovoj disciplini natječe već četiri godine, a osvajala je deseto, osmo i četvrto mjesto. Zanimljiv je i podatak da su u posljednjih deset godina na ovom natjecanju sedam puta pobijedila djeca indijskog porijekla. Drugo je mjesto ove godine osvojio 12-godišnji Tim Ruiter iz Virginije.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene