Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Smirena i sabrana Kavya Shivashankar, 13-godišnja Amerikanka indijskog porijekla odgovorila je na posljednju riječ na natjecanju u 'spellingu' i ove godine osvojila prvo mjesto.


Kavya Shivashankar iz Kanzasa osmjehnula se nakon svake točno odgovorene riječi, a najveći je osmijeh ipak sačuvala za kraj, kada je odgovorila na pitanje kako se piše riječ 'Laodicean' i pobijedila nacionalnom natjecanju 'spellinga' u SAD-u. Djevojčica je pobijedila 11 finalista u četvrtak navečer i kući odnijela više od 40.000 američkih dolara u gotovini i poklonima te veliki pobjednički trofej, prenosi AP. 'Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Osjećam se potpuno nestvarno', rekla je Kavya.

Nakon što je točno odgovorila na pitanje kako se piše riječ 'Lodicean' koja znači ravnodušan, Kavyi su na pozornici došli čestitati njezini roditelji, otac Mirle i majka Sandy te mlađa sestra Vanya. Kavya se u ovoj disciplini natječe već četiri godine, a osvajala je deseto, osmo i četvrto mjesto. Zanimljiv je i podatak da su u posljednjih deset godina na ovom natjecanju sedam puta pobijedila djeca indijskog porijekla. Drugo je mjesto ove godine osvojio 12-godišnji Tim Ruiter iz Virginije.

Vezani članci Optička iluzija Možete li pročitati svih 10 riječi? Testirajte koliko su vam dobri vid i monitor, mnogi su otkrili da imaju problema Trik Trik koji dokazuje da je kontrola uma moguća: Varka potpuno zbunila ljude, ne mogu si pomoći čak ni kad znaju istinu