Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Spašavanje životinje

VIDEO: Tuljan zalutao u klub jahtaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi tuljan iznenada se pojavio u klubu jahti u blizini Buenos Airesa.

Radnici u marini u predgrađu pronašli su ga navečer i pozvali obalnu stražu. Ubrzo su tuljanu došli pomoći i stručnjaci za morske životinje. Veterinari su kazali kako je mladi tuljan težio oko 500 kilograma, a procjenjuju da je star dvije ili tri godine, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

'Svaka intervencija za divlju životinju je invazivna, pa bi se mogao stvoriti stres koji bi mogao imati posljedice', rekao je Diego Alvarado, direktor zoološkg vrta u Buenos Airesu. 'Mi ćemo ga transportirati na način da mu osiguramo optimalnu temperaturu i vlagu tako da nema negativnih posljedica za tijelo', dodao je.

Životinja je prevezena u grad Santa Teresita i ondje puštena u more. Ernesto Gonzalez, voditelj obalne straže rekao je kako je tuljan najvjerojatnije 'izgubio orijentaciju zbog vremenskih uvjeta'.

Pomaganje tuljanu možete pogledati u priloženom videu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene