Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bengalski tigar iz jednog britanskog Zoološkog vrta pati od straha neuobičajenog za njegovu neustrašivu vrstu - boji se visine i odbija sići s 4,5 metra visoke drvene platforme.


Dvogodišnji tigar Tanvir jučer ujutro se bez problema popeo na 4,5 metra visoku 'spravu za tjelovježbu', nešto poput platforme, no problemi su nastali kada je trebao s nje sići. Tanvir se prestrašio i na gredi je već puna 24 sata.  Zaposlenici ZOO-a kažu kako će najvjerojatnije sići kada dovoljno ogladni, no tigrovi bez hrane mogu izdržati i do pet dana.

Vezani članci Uljez u automobilu Iznenađenje! Iz automobila joj iskočio uljez, vriskom je probudila sve susjede Zmija Zmija joj pokvarila trenutak predaha, umalo ju je iznevjerilo srce

'Već je bio blizu silaska, no predomislio se u posljednji trenutak. Jučer je izgledao tako hrabro. Po prvi put se popeo na platformu, i to vrlo spretno i brzo, no onda je cijelo popodne proveo gore izležavajući se. Kada je došlo vrijeme hranjenja, pogledao je dolje i ništa više od toga. Jednostavno ne želi sići, vjerojatno skuplja hrabrost da se vrati istim putem kojim se i popeo', kazala je čuvarica tigrova Emma Godsell.