Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bengalski tigar iz jednog britanskog Zoološkog vrta pati od straha neuobičajenog za njegovu neustrašivu vrstu - boji se visine i odbija sići s 4,5 metra visoke drvene platforme.


Dvogodišnji tigar Tanvir jučer ujutro se bez problema popeo na 4,5 metra visoku 'spravu za tjelovježbu', nešto poput platforme, no problemi su nastali kada je trebao s nje sići. Tanvir se prestrašio i na gredi je već puna 24 sata.  Zaposlenici ZOO-a kažu kako će najvjerojatnije sići kada dovoljno ogladni, no tigrovi bez hrane mogu izdržati i do pet dana.

Vezani članci Tigar, ilustracija Susjed prozvao vlasnika tigra i iznio šokantne informacije o zološkom vrtu na Hvaru: ''Glumiš Hitlera životinjskog svijeta'' Slika nije dostupna Neobičan prizor na trajektu uznemirio gledatelje: ''I tako se prevozi živo biće?''

'Već je bio blizu silaska, no predomislio se u posljednji trenutak. Jučer je izgledao tako hrabro. Po prvi put se popeo na platformu, i to vrlo spretno i brzo, no onda je cijelo popodne proveo gore izležavajući se. Kada je došlo vrijeme hranjenja, pogledao je dolje i ništa više od toga. Jednostavno ne želi sići, vjerojatno skuplja hrabrost da se vrati istim putem kojim se i popeo', kazala je čuvarica tigrova Emma Godsell.