Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak pothvat

VIDEO: Surfer 'zajahao' divlju rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Surfanje na moru je sasvim normalna stvar, no jedan od najboljih peruanskih surfera uhvatio se zadatka surfanja na valovima divlje rijeke i u tome je uspio.

Gabriel Villaran na snimci koju prenosimo surfa po divljoj rijeci usred Anda, koja je poznata po nemirnim vodama i vrlo oštrom kamenju razasutom po koritu rijeke. Villaranu je u pothvatu pomogao kolega kajakaš Leonardo Gonzales. Njih dvojica za Uskrs su sami sebi poklonili ovaj rijedak pothvat na rijeci.

Pročitajte i ovo Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru Na granici s Ekvadorom Još jedna zemlja proglasila izvanredno stanje: Razbuktava se val nasilja, stiže vojska kao potpora Slika nije dostupna Dobro je prošao Kao da ga je pogodio auto: Surfer pao s vala visokog čak 12 metara

Pronašli su savršeno mjesto za surfanje, odnosno statično surfanje, na mjestu gdje rijeka udara u oštre stijene i gdje se stvaraju visoki valovi, prenosi agencija Reuters. 'Iskustvo surfanja po rijeci definitivno je drugačije od onog po morskim valovima, a mene je oduvijek zanimalo kako bi bilo surfati drugdje osim na moru. Peru ima mnogo rijeka i imamo puno lijepih mjesta u planinama i džungli', rekao je Villaran.

Njegov prvi pokušaj završio je s manjom ozljedom, a ubrzo je morao odustati zbog nadolazeće tropske oluje. Imao je sreće, jer je i najmanja pogreška mogla rezultirati vrlo ozbiljnom ozljedom. Ipak, njegov drugi pokušaj bio je uspješan i Villaran je 'zajahao' rijeku. On je jedan od najpoznatijih peruanskih surfera, koji je nedavno odveo peruansku ekipu do pobjede na svjetskim surferskim igrama ISA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene