Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselje za Australce

VIDEO: Slonovi se razmnožavaju i u Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa 108 kilograma, prvi rođeni slon u zoološkom vrtu Taronga u Sydneyju jedno je od najvećih veselja ovih dana u Australiji. Iako su mnogi predviđali da ondje ne može uspjeti uzgajanje slonova, ovaj im je malac dokazao suprotno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Igrao se' Šok u ZOO-u: Medvjed kamenom razbio podvodno staklo! Slika nije dostupna Zoološki vrt Safari ugođaj u Osijeku: Posjetitelji smješteni u džip u dvorištu lava

Australci su posljednjih mjesec dana, od rođenja slona Luk Chaija veoma uzbuđeni. 'Ljudi su rekli da slonovi ne mogu biti transportirani i da ne mogu uspjeti u Australiji, e pa, nisu bili u pravu', rekao je Premijer New South Walesa Nathan Rees na svečanosti dodijele imena nedavno rođenom sloniću koji je od rođena na težini dobio 20 posto tijekom umjerene dijete od 12 litara mlijeka dnevno, piše AP.

Prvom azijskom slonu rođenom u australskom zoološkom vrtu danas su i službeno dali ime Luk Chai što na tajlandskom znači sin ili muško dijete. Ime je izabrano je od više od 30.000 prijedloga koji su pristigli u zoološki vrt Taronga u Sydneyju. Slonić je rođen početkom srpnja u grupi slonova dovezenih iz Tajlanda 2006. godine. Na svečanosti dodijele imena bio je prisutan i tajlandski ministar okoliša Suwit Khunkitti. On je novinarima rekao da ime malog slona 'odražava ljubav i brigu koju prema tim životinjama imaju Australci i svi ljubitelji životinja'.

Slonovi u australskom zoološkom vrtu dio su međunarodnog programa uzgajanja životinja kojemu je cilj sačuvati genetske različitosti vrsta. Azijski slonovi na popisu su ugroženih divljih životinja, a prema procjeni stručnjaka ima ih svega 34.000. Razigranog novorođenog slona možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene