Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalazi se u bolnici u komi

VIDEO: Sharon dobio skulpturu koja diše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ariel Sharon, jedan od najkontraverznijih vođa na Bliskom istoku, dobio je svoju skulpturu u prirodnoj veličini.

Neobična instalacija može se pogledati na izložbi u Tel Avivu. Sharon leži u bolničkom krevetu otvorenih očiju, a čak i diše. Za izradu skulpture zaslužan je izraelski umjetnik Noam Braslavsky. 'Radi se o instalaciji, a ne samo skulpturi. Posjetitelj je pozvan da se emocionalno uključi. Odlučio sam se za Sharona jer je on još uvijek otvoreni 'živac' izraelskog društva, koji aktivira cijeli spektar emocionalnih osjećaja kada se govori o tome što zapravo znači biti Izraelac', rekao je Braslavsky.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

'Ne želim se Sharona sjećati na ovaj način. Iako je to njegovo trenutačno stanje, on nije bio takav. On je uvijek bio aktivan, uvijek je radio nešto, ali nikad nije ležao u krevetu. Zato imam osoban problem s ovim, rekao bih, jedinstvenim umjetničkim djelom', pojasnio je Ra'anan Gissin, savjetnik i prijatelj bivšeg izraelskog premijera, poznatog i pod nadimkom 'buldožer'.

>> Sharonovi dani odbrojani?

Desetljećima je Sharon bio ključna figura na Bliskom istoku, piše Reuters. U siječnju 2006. godine doživio je moždani udar i završio u medicinski induciranoj komi. Liječnici su ga kasnije pokušali probuditi, ali neuspješno. Od tada se nalazi u nesvjesnom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene