Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće života

ViIDEO U šetnji s psom pronašli zakopano BLAGO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalifornijski par je navlastitom imanju, šetajući psa, nabasao na pravo bogatstvo u obliku zakopanog blaga, koje datira iz perioda američke zlatne groznice.

Šetnja psa na imanju pretvorila se u otkriće života za anonimni par iz Kalifornije, koji je našao 1.400 zlatnih kovanica zakopanih pod zemljom u osam cilindara u raspadajućem stanju. Pronađeno blago procjenjeno je na 10 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Numizmatička kovanica S prigodnim motivima HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj" Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja

Pronađeni zlatnici datiraju iz perioda sredinom i krajem 19. stoljeća te su u gotovo savršeno očuvanom stanju, rekao je za Reuters Don Kagin, numizmatičar i vlasnik tvrtke Kagin's Inc.

Nacističko blago: Još 60 slika pronađeno kod Gurlitta!

"To je prvi put da se otkrilo nešto ove magnitude u mojoj 46-godišnjoj karijeri, u mojem životu i da ja znam za to... ljudi su nam znali donositi zlatnike, rijetke novčiće, koji su vrijedili na desetke tisuća dolara, ali ništa, ništa ovako veliko", istaknuo je Kagin.

Par koji je pronašao blago želi ostati anoniman, kako se njihovo imanje ne bi pretvorilo u poprište nove zlatne groznice.

Čini se kako su zlatne kovanice od 20 dolara bile posve nove dok su stavljane u zemlju te su pretrpjele minornu štetu od toliko vremena provedenog u zemlji.

Kagin će većinu tih kovanica prodati za anonimni par putem Amazona, a nekoliko primjeraka bit će izloženo i na nadolazećoj izložbi Američke numizmatičke asocijacije u Atlanti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene