Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna 100.000 kuna

VIDEO: Pronašli knjigu staru 600 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gradiću Sandy u američkoj saveznoj državi Utah, pronađena je 600 godina stara knjiga, čija se vrijednost procjenjuje na 100.000 dolara.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

Ken Sanders bavi se procjenama umjetnina i tvrdi da je knjiga, odnosno jedna od kopija knjige 'Nuremberške kronike', otkriće njegove karijere. Taj je knjiga tiskana kao popratna knjiga Gutemburgovoj Bibliji iz 1494. Godine.

To je jedna od najstarijih tiskanih knjiga u svijetu, a čak je 200 godina starija od najstarije tiskane knjige u SAD-u, tvrdi Sanders, a prenosi Huffington Post. U njoj se nalazi preko 1.800 ilustracija u tehnici drvoreza, a knjiga je bila u vlasništvu odvjetnika u okrugu Pennsylvania Dutch. On nije bio svjestan njezine vrijednosti pa ju je oporukom ostavio svojem nećaku u nasljedstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene