Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodni fenomeni

VIDEO: Prirodni 'vatropad' snimljen u Yosemite parku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako podsjeća na lavu koja pada niz liticu, ipak se ne radi o tome, već o svjetlosnom prirodnom triku, koji je običan vodopad u američkom Yosemite nacionalnom parku pretvorio u 'vatropad'.

Jednom godišnje, a to se obično događa u veljači, priroda upriliči spektakl u Yosemite parku i to na vodopadu Horsetail Falls dugom preko 600 metara. Sunčevo svijetlo tad pada pod savršenim kutem, koji vodopad 'magično' pretvara u živi plamen, odnosno daje mu plameni sjaj.

Pročitajte i ovo Požari u Kaliforniji (Foto: AFP) - 2 Dramatično u SAD-u Vatrena apokalipsa i strah u Kaliforniji: Bjesne požari na sjeveru i jugu, poginula jedna osoba, tisuće u bijegu Požari na zapadu SAD-a (Foto: dnevnik.hr) Velike vrućine Požari haraju američkim Zapadom: Evakuirano više od 3000 ljudi, poginuo vatrogasac

To se obično događa u suton. 'Poprilično je uzbudljivo to vidjeti, jer isprva jedva da možete razaznati vodopad. Kako sunce počinje zalaziti, malo vodopad zasvijetli i tada, odjednom, naprosto se zapali i izgleda poput lave', ispričao je Josh Anon iz San Francisca, koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi snimio događaj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene