Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nomisugi

VIDEO Previše pijani: Sasvim neobična kampanja protiv alkoholizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da je u Tokiju sve više onesvještenih pijanih na ulicama, pokrenuta je kampanja njihovog javnog sramoćenja.

Nakon napornog dana, inače iznimno radišni Japanci, vole se opustiti. Sve više uz toliko alkohola da se onesvijeste na ulici i tako ondje spavaju do jutra, piše Metro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Zabrinuti ovakvim sve češćim prizorima, zaposlenici najvećeg lanca barova u Japanu 'Yaoccho', odlučili su pokrenuti kampanju 'nomisugi', što znači - previše pijan.

Kada vide pijanu osobu kako spava na ulici, oko nje oblijepe bijelu ljepljivu traku i pokraj nje stave svoj logo 'nomisugi' te ohrabruju prolaznike da tako označenog pijanca fotografiraju i objave fotografiju na društvenim mrežama s hashtagom #nomisugi.

Pula: Pijani turisti uznemiravali sredozemnu medvjedicu

Na taj je način pijanac javno osramoćen, a upravo je to udarac koji bi mogao pomoći u zaustavljanju pretjerane konzumacije alkohola.

'Japanci imaju veliki osjećaj za čast i ovo je način da ih posramimo kako bi promijenili svoj odnos prema alkoholu', rekao je glasnogovornik grupe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene