Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan se Amerikanac popeo na 58 katova visok neboder i na vrhu objesio zastavu. Ali njegov pothvat nije cijenila policija, koja ga je na vrhu uhitila.


Radi se o Danu Goodwinu, veteranu penjanja po neboderima, poznatom pod nadimkom 'Spider Dan'. On se na 197 metara visok Millennium Tower u San Franciscu popeo bez korištenja uža. Iako mu je policija penjanje zabranila, na njihove se naredbe oglušio, piše APTN. Kada su stigli vatrogasci, već je bio previsoko da dođu do njega, rečeno je iz lokalnog vatrogasnog odjela.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti

>> Čovjek-pauk osvojio još jedan neboder

Do vrha je stigao nakon tri sata penjanja. Na svojoj je internetskoj stranici ostavio poruku da se penje kako bi upozorio da je nebodere lako napasti. Također, na taj je način želio potaknuti na borbu pacijente oboljele od raka, jer je i sam vodio tu borbu, ali je pobijedio zbog želje za penjanjem. Ovaj se 54-godišnjak između ostalog popeo i na Sears Tower u Chicagu. Njegove napore podržali su i promatrači na tlu.